Uutisia 

Uutislistaukseen

Seurakunnan retki Murciaan ja Calasparraan

Perjantaiaamuna 54 seurakuntalaista matkasi päiväretkelle Murciaan ja Calasparraan. Matkalla vierailimme Murcian komeassa katedraalissa, ihastelimme kaunista keskustaa toriaukioineen ja viehättävine rakennuksineen ja suuntasimme sitten Calasparraan, jossa tutustuimme toivon neitsyen pyhäkköön. Siellä myös söimme kolmen ruokalajin maittavan lounaan iloisessa seurassa, juhlittiinhan samalla kansainvälistä naistenpäivääkin.

Kuvassa kallioon louhittu kirkon alttari, jossa keskellä kultainen neitsytpatsas kaarevan holvin keskellä.

Calasparran toivon neitsyt

Neitsyt Marialle pyhitettyä Murcian katedraalia rakennettiin useita vuosikymmeniä 1300-luvun lopulta vuoteen 1465. Sen kellotorni valmistui vuonna 1792. 

Katedraalissa on nähtävissä useita eri arkkitehtonisia tyylejä, mm. barokki-, renessanssi- ja goottilaista tyylisuuntaa. Sisätiloiltaan katedraali edustaa pääosin goottilaista tyyliä.

Katedraalin fasaadi, joka oli kunnostuksen vuoksi peitettynä hauskasti kuvioidulla pressulla, edustaa puolestaan barokkityyliä. 

Retkeläiset tutustuivat katedraaliin omin päin pienemmissä ryhmissä, sillä vierailumme aikana meneillään oli messu. Sen jälkeen porukka hajaantui katedraalia ympäröivään keskustaan tutkimaan paikkoja. Se ei ollut vaikeaa, sillä seurakunnan matkavastaava Jorma Jokela oli tulostanut matkalaisille keskusta-alueen kartan, johon oli merkitty tärkeimmät nähtävyydet.

Moni pysähtyi jossakin keskustan monista viehättävistä kahviloista, kävi shoppailemassa tai ihasteli kauniita rakennuksia ja aukioita kukkaistutuksineen.

Jotkut kävivät myös katedraalin museossa tai lähistöllä sijaitsevassa casinossa.

Parituntinen keskustassa kului joutuisasti ja sitten suunnistimme Calasparraan. Matkalla ihastelimme kauniisti kukkivia persikkapuita ja saimme kuulla mielenkiintoisia yksityiskohtia mm. persikan viljelystä ja persikkahillon valmistuksesta sekä Calasparran alueen riisinviljelystä. Riisinviljelyn tuolla alueella tekee mahdolliseksi peräti neljän eri joen virtaaminen alueen läpi. 

Calasparran pyhäkkö, Santuario Nuestra Señora de la Esperanza, on vuoren seinämään louhittu suosittu pyhiinvaelluskohde, joka on pyhitetty toivon neitsyelle.

Pyhäkkö henkii harrasta tunnelmaa ja on yksinkertaisen kaunis. Paikka on kerrassaan vaikuttava, sillä korkean vuorenseinämän vieressä virtaa vuolaana myös Segura-joki.

Herkullista kolmen ruokalajin lounasta jälkiruokineen ja juomineen nautimme pyhäkön takana sijaitsevassa ravintolassa. Iloinen puheensorina siivitti keskustelua pitkissä pöydissä, kun matkalaiset nauttivat ruokailusta ja toistensa seurasta. Kotimatkalla todettiin, että retki oli onnistunut, josta iso kiitos kuuluu matkan järjestäneelle seurakuntaneuvoston jäsenelle Jorma Jokelalle.

Teksti Kristiina Abdallah

Kuvat Kristiina Abdallah ja Jorma Jokela

Kristiina Abdallah
Kristiina Abdallah
Srk-neuvosto 2023-2025: viestintävastaava

12.3.2024 12.24