Uutisia 

Uutislistaukseen

Pieni pyhiinvaellus kokosi suomalaisia La Matan luonnonsuojelualueelle sunnuntaina

26.11.2019 11.40

Runsas joukko suomalaisia kokoontui sunnuntaina vaeltamaan La Matan luonnonsuojelualueen monimuotoisessa maastossa. Vaellukseen kuuluivat välillä pienet laulu- ja rukoushetket ja valittavana oli kaksi eri vaihtoehtoa vaellusmatkan pituudesta omien voimien mukaan.

Marraskuun viimeisen sunnuntain pieni pyhiinvaellus voitiin toteuttaa kauniissa säässä La Matan viehättävässä luonnonpuistossa. Paikalle tuli ilahduttavan runsaasti osallistujia, 29 henkeä. Alueen suomalaisten talviasukkaiden lisäksi joukossa oli lomalaisia ja vierailijoita.

Pyhiinvaelluksen rukoushetkissä hiljennyttiin tuomiosunnuntain tekstien äärelle, rukoiltiin jumalanpalveluksista tuttuja rukouksia ja laulettiin lyhyitä Taize-lauluja. Vaellusmatkaa, rauhallisesti kulkien, kertyi toisille 4 km, toisille 7 km. Lopuksi saatiin nauttia pyhä ehtoollinen luonnonpuiston opastuskeskuksen edessä.

Sunnuntaiseen tapaan puistossa oli runsaasti väkeä. Niinpä ristinkantajaa seurannut vaeltajajoukko herätti huomiota, mutta sai kulkea rauhassa. Hiljaisia paikkoja rukoushetkiin löytyi.

Vaeltajia ihastutti puiston monimuotoisuus ja reitin vaihtuvat maisemat. Suolajärven rannalla ja siihen johtavassa kanaalissa oli tällä kertaa poikkeuksellisen paljon suolaisesta vedestä muodostunutta vaahtoa.
Flamingotkin viihtyivät suolavaahdon keskellä.

 

Tämä pyhiinvaellus oli toinen seurakuntamme La Matassa järjestämä, ensimmäinen pidettiin hiljaisella viikolla tänä keväänä. Tapahtumat saanevat jatkoa, kenties myös toisessa paikassa toteutettavan vaelluksen muodossa.

- Teksti Paula Kaikkonen, kuvat Paula Kaikkonen, Viljo Kaikkonen ja Eila Pekkala