Uutisia

Vaalissa tehtiin historiaa

Seurakuntaneuvoston vaalissa vuosille 2023-2025 päästiin tänään äänestämään ennakkoon ensimmäistä kertaa.

Nämä vaalit ovat ensimmäiset, joissa seurakuntalaiset voivat äänestää ennakkoon ja jopa kokonaisen viikon ajan joka päivä. Tätä mahdollisuutta on kyselty paljon ja nyt siihen on mahdollisuus kuluvan viikon aikana.

Vaalilautakaunnan puheenjohtaja Satu Mäkitalo näyttää äänestyksen alkaessa ensimmäiselle äänestäjälle sekä muille läsnäoleville, että vaaliuurna on tyhjä.

Ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän aikana äänestäjiä kävi Costa Blancan suomalaisen ev.lut.seurakunnan seurakuntakodilla tasaisesti. Tungosta ei kuitenkaan syntynyt ja kävijät kiittelivät tätä mahdollisuutta. Samalla oli mukava istahtaa rupattelemaan ja nauttimaan kahvion herkuista.

Päivän ensimmäisen äänestäjän, Kari Winbergin äänioikeus tarkistetaan ja tarvittavat tiedot kirjataan äänestysluetteloon.

Seurakuntaneuvoston nykyinen puheenjohtaja Paula Kaikkonen äänesti tänään. Vaalivirkailija Sanna Mehto leimasi äänestyslipun.

Seurakuntalaisilla on mahdollisuus äänestää ennakkoon koko tämän viikon ajan seurakuntakodilla aina klo 11-13 vielä tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina.  Lauantaina on varsinainen vaalipäivä, jolloin äänestetään klo 11.30 - 13.30 katolisen kirkon auditorion aulatilassa (Iglesia Inmaculada Concepción -kirkon takana).

Vaalin tulos vahvistetaan lauantaina suomenkielisen messun jälkeen alkavassa seurakunnan syyskokouksessa.

Teksti ja kuvat         Satu Mäkitalo

21.11.2022 18.59