Päiväretki Jijonaan (Museo de Turrón) ja Busotiin (Cuevas del Canelobre)

Jijona ja Busot

Seurakunnan päivämatka Turrónin syntysijoille ja Busotin upeisiin tippukiviluoliin.

Lähtö aamulla kahdesta eri paikasta: klo 9.00 Suomi-kaupan ja KahVillan luota, Av. Alfredo de Nobelin varrelta - meren puolella on hyvin parkkitilaa omille autoille. Toinen lähtöpaikka klo 9.15 Sabadell -pankin edestä Torreviejan linja-autoaseman luota. Takaisin Torreviejassa ollaan noin klo 19.

Matkan hinta on 40 euroa/hlö ja se sisältää linja-automatkan, lounaan, pääsymaksut molempiin tutustumiskohteisiin ja kahvikupillisen luolavierailun yhteydessä. Matkanjohtajina toimivat turistikanttori Satu Ranta ja turistipappi Peter Kankkonen.

Ilmoittautuminen seurakunnan toimistossa tai puhelimitse 965 70 84 75 varmimmin ma-ke klo 11-14. Samalla voit ilmoittaa haluatko lounaaksi kalaa vai lihaa ja onko sinulla joitakin ruoka-ainerajoitteita.

Tutustumiskohteet - ensiksi tutustutaan Turrón-tehtaaseen ja -museoon Jijonassa. Espanjalainen Turrón-nougat on ollut Iberian niemimaan makea herkku jo yli tuhat vuotta: sekoittamalla marcona-manteleita ja Jijonan vuoristojen villikukista kerättyä hunajaa on kehitetty tämä alueen erikoisuus. Turrónin tekeminen on rinnastettu taiteeseen Jijonan kaupungissa, ja se onkin saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että Jijonalle on myönnetty EU:n toimesta suojattu maantieteellinen asema. Aitoa Alicanten Turrónia ei saa tehdä missään muualla. Vierailun lopuksi on mahdollista ostaa tehtaan tuotteita.

Tämän jälkeen seuraa lounas ja sitten tutustuminen Canelobren luoliin.

Cuevas del Canelobre on  yksi tärkeimmistä turistikohteista paitsi Busotissa, myös koko Alicanten maakunnassa . Se sijaitsee 700 metriä merenpinnan yläpuolella Sierra Cabeçó D'Orin pohjoisilla rinteillä. Luolissa on yli 80 000 neliömetriä tilaa, ja sinne pääsee 45 metrin tunnelin läpi. Luolassa vesi ja kalkkikivi ovat synnyttäneet vaikuttavia muotoja, kuten stalaktiitteja, stalagmiitteja, pylväitä ja meduusoja. Luolaston värivalaistus on erityisen vaikuttava.

Canelobren tippukiviluolat